Dit is Volkswagen Private Lease

Wat is Private Lease?

✓ Vast maandbedrag

✓ Inclusief onderhoud, verzekering & belasting

✓ Jij regelt alleen brandstof

✓ Geen aanbetaling of waarborgsom

Dit is Private Lease

Een Volkswagen leasen als particulier is met Private Lease zo geregeld. Je rijdt voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto, zonder dat je een grote aanbetaling doet. En omdat alle belastingen en verzekeringen ook al zijn inbegrepen, hoef jij alleen maar de brandstof te regelen. Wel zo makkelijk.

Private Lease is vergelijkbaar met het huren van een auto. Je sluit een overeenkomst af voor een vooraf bepaalde periode en een verwacht aantal te rijden kilometers. Aan het einde van de overeenkomst lever je de auto gewoon weer in. Het risico van onderhoudskosten en de restwaarde is voor ons. Zo zijn er nooit onverwachte kosten.

Volkswagen Private Lease voldoet aan de eisen van het Keurmerk Private Lease. Zo kies je altijd met een vertrouwd gevoel voor Volkswagen Private Lease. Dit betekent dat alle kosten inbegrepen zijn: afschrijving, rente, afleveringskosten, verzekering, wegenbelasting, reparaties, onderhoud, vervanging van banden, schadeherstel, glasreparatie, vervangend vervoer na 24 uur, (inter)nationale pechonderweg-hulpdienst en BTW.

Kosten Private Lease

Wat is inbegrepen?

Wat niet is inbegrepen in het vaste maandbedrag van Volkswagen Private Lease zijn de kosten voor de brandstof, boetes, tol, het wassen van de auto en bijvoorbeeld te veel gereden kilometers. Bij schade aan de auto die niet verhaald kan worden is er sprake van een eigen risico. Het maandbedrag kan alleen aangepast worden wanneer belastingen of wetten wijzigen. Denk hierbij aan landelijke/provinciale verhoging van de wegenbelasting, verhoging assurantiebelasting of BTW-aanpassing.

Private Lease uitgelegd in 5 stappen

De 5 stappen

 1. Kies een passend model en stel deze samen.
  Bepaal jouw kleur en opties. In de online shop kunnen de meeste gekozen kleuren en opties berekend worden. De merkdealer kan alle kleuren en opties in een maatwerk offerte berekenen.
 2. Stel jouw ideale Private Lease-contract op.
  Bepaal jouw maandlasten aan de hand van je gereden km’s en looptijd van je contract.
 3. Vraag direct online een offerte aan.
  Vraag vrijblijvend een proefrit of offerte aan. De dealer zal zo snel mogelijk contact opnemen. Geen zorgen, je zit nog nergens aan vast! Sla het overzicht op om je gekozen auto later nog eens te bekijken.
 4. Wij doen de financiële check.
  Eerst zal beoordeeld worden of het Auto Abonnement financieel een verstandige keuze is. Dit gebeurt op basis van het kredietbeoordelingsformulier (VFN-norm). Bij goedkeuring wordt een overeenkomst opgesteld. Nadat de overeenkomst door beide partijen ondertekend is, is de aanvraag definitief. Volg de bijgeleverde instructies op en na het tekenen van de overeenkomst gaan de 14 dagen bedenktijd in
 5. Wij leveren je nieuwe Volkswagen/Seat
  De levertijd van de auto is afhankelijk van het model en de uitvoering. De levertijd wordt bij bestelling bepaald en wordt doorgegeven door de dealer. Wij doen ons best zoveel mogelijk bestellingen direct uit voorraad te leveren. De merkdealer kan informatie over de afleverdatum van de auto verstrekken en zal contact opnemen voor het maken van de leveringsafspraak.

Het bepalen van je Private Lease maandbedrag

Het maandbedrag wordt onder andere op basis van het verwachte aantal te rijden kilometers per jaar bepaald. Dit is bepalend voor de verwachte onderhoudskosten en restwaarde van de auto aan het einde van het Volkswagen Private Lease.

Maak vooraf een ruime inschatting van het aantal te rijden kilometers per jaar. Omdat je meer betaalt voor extra gereden kilometers is het meestal verstandiger om het aantal kilometers wat hoger dan wat lager in te schatten. Daarnaast is het verstandig ook tussentijds te controleren of dit niet wordt overschreden. Houd rekening met:

 • Woon- werkverkeer
 • Zakelijk te rijden kilometers
 • Privékilometers
 • Vakanties
Private Lease vroegtijdig beëindigen

Op het leasecontract staat vermeld hoe het aantal meerkilometers en minderkilometers jaarlijks wordt verrekend.

Over de eerste 5.000 kilometers op jaarbasis wordt geen minderkilometervergoeding verrekend. In dat geval is het mogelijk de leasemaatschappij schriftelijk te vragen de looptijd van de leaseovereenkomst en de leaseperiode te verlengen. De leasemaatschappij dient schriftelijk in te stemmen met verlenging van de leaseovereenkomst en de leaseperiode.

Private Lease in het kort

Private Lease vroegtijdig beëindigen

Hoewel je een Private Lease-contract voor enkele jaren afsluit, is het mogelijk om vroegtijdig het contract te beëindigen. Hierbij geldt dat de te betalen kosten bij opzeggen na het eerste jaar maximaal 40% van de resterende termijnen zijn. Bij opzeggen tijdens het eerste jaar moet 100% van de resterende termijnen worden betaald. Hierbij kunnen nog eventuele additionele kosten worden gerekend voor niet gemelde schades en/of meer gereden kilometers.

Het bepalen van je Private Lease maandbedrag

In bepaalde omstandigheden is het mogelijk om vroegtijdig een Private Lease-contract te beëindigen. Maar dit kan alleen wanneer er sprake is van inkomensachteruitgang door een van de volgende situaties:

 • Arbeidsongeschiktheid (meer dan 80%)
 • Onvrijwillige werkloosheid
 • Echtscheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap

In deze gevallen zullen wij aan de hand van de gewijzigde financiële situatie beoordelen of de maandprijs zoals afgesproken in het Private Lease-contract niet meer betaald kan worden. Wanneer dit het geval is kan het contract kosteloos worden beëindigd.

Wat is goedkoper:

Overweeg je een nieuwe auto aan te schaffen, maar ben je er nog niet over uit of je wilt leasen of kopen? Dan is het goed om de verschillen naast elkaar te leggen.

Het grote voordeel van private lease is dat je zonder grote investering in de nieuwste uitvoering van je favoriete auto kunt rijden. En dat tegen een vast bedrag per maand. Gemak en zekerheid zonder onverwachte kosten dus. Wel blijft de auto altijd eigendom van de leasemaatschappij.

Als je een auto koopt, nieuw of tweedehands, dan is het grote voordeel dat het jouw eigendom is. Daar komt bij dat je niet vastzit aan een maximaal aantal kilometers per jaar en geen BKR-registratie hebt. Wel zijn de kosten voor reparaties en onderhoudskosten voor eigen rekening en is de hoogte van de wegenbelasting afhankelijk van het type auto.

Maar wat is nou eigenlijk goedkoper? Leasen of kopen? Wij zetten de verschillen op een rijtje.

Wat kost private lease

Wat kost Private Lease?

Het grote voordeel van een auto leasen is dat je iedere maand een vast bedrag betaalt. Hierdoor kom je niet voor onverwachte kosten te staan en hoef je niet in een keer al je spaargeld aan te breken als je een auto moet kopen. Hoe hoog je maandelijkse leaseprijs is, wordt bepaald door de cataloguswaarde van het automodel, de looptijd van het leasecontract en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt.

Private leasen of kopen?

Private leasen of kopen?

Voordelen Private Leasen

 • Vast bedrag per maand
 • Geen spaargeld of lening nodig
 • Je rijdt in de nieuwste uitvoering
 • Zekerheid en gemak
 • Geen onverwachte kosten bij aanschaf of onderhoud

Nadelen Private Lease

 • Extra kosten bij teveel gereden kilometers
 • Per schadegeval geldt een eigen risico
 • De auto is altijd eigendom van de leasemaatschappij
 • BKR-registratie
 • Contract afsluiten voor bepaalde tijd
Private leasen of kopen?

Voordelen auto kopen

 • De auto is jouw eigendom
 • Geen BKR-registratie
 • Zelf bepalen wanneer je afstand van je auto doet
 • Je kiest je eigen verzekeraar en dekking
 • Je kiest je eigen garage

Nadelen auto kopen

 • Onderhouds- en reparatiekosten voor eigen rekening
 • Grote investering noodzakelijk
 • De afschrijving zorgt voor waardeverlies
 • Bij een financiering betaal je rente
 • Bij een occasion is de staat van de auto niet altijd bekend
Altijd vervangend vervoer

Altijd vervangend vervoer

Een pluspunt van Private Lease bij Volkswagen is dat je recht hebt op vervangend vervoer. Duurt de reparatie of ander onderhoud langer dan 24 uur? Jouw vervangend vervoer wordt dan door ons betaald. Duurt het minder dan 24 uur? Dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Is de leaseauto gestolen? Dan werkt het net even anders. Bij diefstal krijg je meteen een vervangende auto. Deze kan je maximaal 30 dagen gebruiken waarbij je wel het maandbedrag van je private lease-contract doorbetaalt. Is de auto na 30 dagen niet teruggevonden? Dan wordt het contract ontbonden en kun je een nieuw contract afsluiten.

Betaal alleen voor gereden kilometers

Betaal alleen voor gereden kilometers

Bij het afsluiten van een private lease-contract bepaal je vooraf de looptijd en het aantal kilometers dat je denkt te gaan rijden. Dit is onder meer van invloed op het maandbedrag.

Merk je in de loop van het jaar dat je meer of juist minder kilometers rijdt dan afgesproken? Dan kan je dit op ieder moment aan ons doorgeven. Wij passen dan het leasecontract hierop aan. Zo blijven jouw maandelijkse kosten altijd in lijn met het verbruik. Moet je hierdoor extra betalen of krijg je juist geld terug? Dan verrekenen wij dat aan het einde van ieder contractjaar.

Voordelen Private Lease

Een van de grootste voordelen van een auto leasen bij Volkswagen is dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Alle kosten zijn inbegrepen, behalve de kosten voor brandstof en verkeersboetes natuurlijk. Dit zit in je maandbedrag inbegrepen:

 • Allrisk dekking
 • Schadeverzekering inzittenden
 • (Inter)nationale pechhulp
 • Onderhoud en APK
 • Schade- en glasreparatie
 • Vervangend vervoer na 24 uur

Keurmerk Private Lease