Volkswagen Golf hoogste score in Euro NCAP veiligheidstest

Body

Volkswagen heeft met de Golf opnieuw de hoogste score van vijf sterren behaald in de gerenommeerde Euro NCAP veiligheidstest. Het onafhankelijke veiligheidsinstituut heeft op alle onderzochte gebieden zeer hoge beoordelingen afgegeven. De Golf overtuigde Euro NCAP niet alleen vanwege de bescherming van volwassen passagiers, kinderen en kwetsbare verkeersdeelnemers, maar ook door zijn assistentiesystemen. 

Golf veiligheidstest Euro NCAP

De huidige Golf is uitgerust met een uitgebreid veiligheidsconcept dat voldoet aan de meest recente, strengere testprocedures. Daarmee blijft hij een van de beste auto’s in zijn klasse. Zo omvat de standaarduitrusting nu bijvoorbeeld een centrale airbag tussen de voorstoelen.

5 sterren: in goed gezelschap

Met de topscore van vijf sterren voor de Golf onderstreept Volkswagen zijn hoge veiligheidsnormen en zet het zijn Euro NCAP successenreeks voort. De ID.5, Polo en Taigo kregen in maart 2022 al vijf sterren. De ID.4 behaalde in april 2021 de hoogste Euro NCAP-rating nadat de compacte ID.3 dat in oktober 2020 ook al deed. Naast de Golf werd in 2019 ook de T-Cross bekroond met de maximale veiligheidsscore.