Bedrijfswagens APK keuring

All-in-apk nu € 25

De APK (algemene periodieke keuring) is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer en hoe vaak jouw auto naar de APK moet, hangt af van de leeftijd van jouw auto, de gewichtsklasse en het type brandstof. Combineer je de APK met onderhoud voor je bedrijfswagen, dan is de APK zelfs gratis. Je betaalt dan alleen de wettelijke afmeldkosten van € 4,05

APK

Wat wordt er gekeurd bij de APK keuring?

De APK-keurmeester loopt alle zaken na die ervoor zorgen dat jouw voertuig zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk kan rijden. Een APK bestaat uit een keuring van:

  • Remmen

  • Werking van de gordels

  • Schokdempers

  • Banden

  • Verlichting 

  • Stuurinrichting

  • Wielophanging

  • Uitstoot van uitlaatgassen

APK

TIP

Je kunt jouw Volkswagen bedrijfswagen tot twee maanden voor de eerstvolgende apk-vervaldatum laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met een of twee jaar verlengd. Heb je ook andere merken in jouw wagenpark? Geen probleem. Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Service rondom APK

1. Plan een afspraak bij de dichtsbijzijnde dealer

Je maakt online, telefonisch of aan de balie een afspraak. Je kunt bijna altijd binnen een week terecht.

2. Breng de auto voor apk of laat hem door ons ophalen

Je kunt gebruikmaken van de haal- & brengservice van Volkswagen Bedrijfswagens. Zo brengen wij je bijvoorbeeld graag naar jouw bestemming in de buurt, nadat je jouw auto bij ons heeft afgeleverd voor onderhoud of reparatie. Of we halen jouw auto bij je op en leveren deze weer bij je af. Je kunt jouw voorkeur opgeven als je een afspraak maakt. Uiteraard is ook vervangend vervoer mogelijk.

3. De APK keuring wordt uitgevoerd

Mocht de bedrijfswagen niet geheel door de keuring komen, dan nemen wij contact met je op om het herstel en eventuele gebreken te bespreken. Na de keuring wordt je bedrijfswagen door de dealer afgemeld in de officiële systemen van de RDW en ontvang je een nieuw keuringsrapport.  

4. Je haalt jouw bedrijfswagen op of wij brengen hem langs op het afgesproken tijdstip

Zónder verrassingen achteraf. je betaalt de overeengekomen prijs (bij onderhoud gratis) en neemt de auto mét het keuringsrapport weer mee.