Zomer

Volkswagen Weer op weg check

Zomer

Na de vele videocalls, thuis lesgeven en weer opnieuw die puzzel te hebben gemaakt. Hebben we de laatste maanden zeker niet stilgezeten. Jouw Volkswagen alleen wel.

Dus ga je je Volkswagen na lange tijd stilstaan weer gebruiken? Wij checken graag je auto zodat je zeker weet dat je veilig onderweg kan en met het gratis 5-delige schoonmaakpakket t.w.v. € 29,95 (op=op) houd je je Volkswagen ook nog eens lekker fris. Wat wil je nog meer.

Zomer

Al voor € 20 plan je een check

Heb je hulp nodig bij het checken van je Volkswagen? Wij controleren je auto op 12 essentiële punten. En je ontvangt ook nog eens een gratis schoonmaakset. Zo kan je weer fris en veilig op weg.

Zomer

Alle voordelen op een rijtje

  • Jouw Volkswagen wordt nagekeken door een vakkundige monteur
  • Alle belangrijke vloeistoffen vullen we direct voor je bij
  • Verklein de kans op pech onderweg
  • Gratis 5-delige schoonmaakset voor jouw Volkswagen t.w.v. € 29,95 (op=op)

Temperatuur

1. Airconditioning
Bij hoge buitentemperaturen zorgt de airconditioning voor een aangenaam klimaat in jouw Volkswagen. Ook jouw concentratie op de weg verbetert in een frisse, goed gekoelde auto. Daarom worden de koelende werking en filters van de airco uitvoerig gecontroleerd.

2. Koelsysteem
Om te voorkomen dat de motor van jouw Volkswagen oververhit raakt, is het belangrijk dat het koelsysteem naar behoren werkt. De Volkswagen dealer controleert het koelsysteem op lekkage. Daarnaast wordt de koelvloeistof gepeild en zo nodig gratis bijgevuld.

3. Verwarming
In de zomer kan het met name ’s nachts behoorlijk afkoelen. Als de buitentemperatuur fors daalt, is een goed werkende verwarming wel zo prettig. Daarom wordt ook de verwarming meegenomen in de Vakantiecheck.

Energie

4. Accu
Om ervoor te zorgen dat de accu van jouw Volkswagen ook tegen de heetste zomerdagen is opgewassen, wordt deze uitgebreid nagekeken tijdens de Vakantiecheck. De Volkswagen dealer controleert de spanning van de accu met speciale apparatuur. Ook wordt er gelet op eventuele roest. Uiteraard wordt de accu geheel voor je opgeladen.

5. Uitlaatsysteem
De uitlaat wordt tijdens de Vakantiecheck gecontroleerd op onder meer roestplekken, slijtage en eventuele lekken. Die kunnen dan tijdig worden verholpen. Zo zorgt de servicemonteur ervoor dat jouw Volkswagen optimaal presteert. Bovendien is het milieu gebaat bij een goed werkend uitlaatsysteem.

6. Motorolie
De servicemonteur checkt of de olie van jouw Volkswagenmotor aan vervanging toe is. Door jouw olie tijdig te laten verversen, haal je de optimale rijprestaties uit jouw motor. Bovendien verbruikt jouw Volkswagen zo niet meer brandstof dan nodig.

Zicht

7. Ruitenwissers
Bij flinke regenval en hagelbuien moeten jouw ruitenwissers en wisserbladen hard werken. Daarom worden ze grondig nagekeken. Insecten, stof en andere ruitbevuiling kunnen jouw zicht behoorlijk belemmeren. De servicemonteur kijkt daarom ook de ruitensproeiervloeistof en sproeikopafstelling grondig na.

8. Voorruit
De servicemonteur controleert jouw voorruit op onregelmatigheden. Zelfs het kleinste krasje of barstje komt zo aan het licht. Om scheuren in jouw voorruit te voorkomen, wordt dit met een speciale hars hersteld. Als je minimaal WA-verzekerd bent, kost dit je niets.

9. Verlichting
In de zomer is het langer licht buiten, maar ook dan is een goed werkende verlichting noodzakelijk. Zo kan het overdag bewolkt zijn of kunnen er mistbanken ontstaan. Daarom worden de autolichten van jouw Volkswagen grondig nagekeken.

Overige

10. Banden
De Volkswagen dealer onderzoekt de banden van jouw auto op verschillende essentiële punten. Zo wordt er gekeken naar eventuele slijtage, de profieldikte en de bandenspanning. Goed onderhouden banden verlagen de kans op een klapband of gevaarlijke slippartijen aanzienlijk. Bovendien voorkomen ze onnodig brandstofverbruik.

11. Remschijven
Voor een volledige remwerking is goed onderhoud van jouw remschijven, remblokken en remvloeistof noodzakelijk. De Volkswagen dealer controleert de remschijven en -blokken van jouw Volkswagen op eventuele slijtage. Als het nodig is om de remvloeistof in zijn geheel te vervangen, probeert de dealer dit nog voor jouw vakantie te doen. Plan de Vakantiecheck daarom minimaal twee weken voordat je met vakantie gaat.

12. Deuren
In de zomer regent het soms behoorlijk. Daarom is het belangrijk dat de deuren van jouw Volkswagen perfect sluiten. Er wordt daarom gekeken of de deurrubbers moeten worden gesmeerd. Ook de werking van de sloten wordt uitvoerig getest tijdens de Vakantiecheck.